Domeinnaam en pakketnaam

Webruimte

In het overzicht van uw webruimtepakket ziet u de domeinnaam waaronder uw pakket bereikbaar is. Ook staat daar de pakketnaam. De pakketnaam is de interne naam waarmee op de server naar uw pakket wordt verwezen.

Als er in deze uitleg staat, vul daar dan uw domeinnaam in. Bijvoorbeeld: u ontvangt mail voor alle adressen die eindigen op @. Als u nou onzestichting.nl als domein heeft, ontvangt u dus mail voor alle adressen die eindigen op @onzestichting.nl.

Als er in deze uitleg staat, vul daar dan uw pakketnaam in. In bovenstaand voorbeeld is dat bijvoorbeeld onzestic.

In deze uitleg wordt geen rekening gehouden met extra domeinen en subdomeinen. Heeft u hier vragen over, mail of bel dan de helpdesk.

Als uw domeinnaam nog niet beschikbaar is

Bij aanvraag van een nieuw pakket kan het even duren voordat uw domeinnaam volledig functioneert. Dit komt doordat na registratie van de naam het enkele dagen tot een week kan duren voordat deze in alle DNS-servers is bijgewerkt. Bij een domeinnaam-verhuizing betekent dit dat u met de naam nog bij de oude provider uitkomt, of dat sommige bezoekers bij de oude, en andere bij de nieuwe provider uitkomen. Na ongeveer een week komt dit niet meer voor.

In die eerste periode kunt u gebruik maken van de domeinnaam die op het gegevensoverzicht klein gedrukt onder de domeinnaam staat.