MySQL-Database

Webruimte

Bij uw webruimtepakket kunt u zelf een mysql-database aanmaken. Dit doet u in de beheerwebsite, bij het onderdeel mysql.

U maakt hier een mysql-database aan door een wachtwoord te kiezen en dit twee keer in te voeren, en vervolgens op Maak database te klikken. De database wordt aangemaakt met een vaste naam en een vaste mysql-gebruiker (inlognaam voor mysql), waaraan het door u gekozen wachtwoord wordt gekoppeld.

U kunt deze database gebruiken vanuit cgi- en php-scripts, door hierin verbinding te maken met de lokale mysql-server, en daarbij de juiste database-naam, gebruikersnaam en het juiste wachtwoord aan te geven. Deze gegevens vindt u terug in de beheerwebsite onder mysql.

Als u het inlogwachtwoord voor de database wilt wijzigen, dan kunt u dat ook in de beheerwebsite doen: geef op de mysql-pagina een nieuw wachtwoord aan (twee keer) en klik op Wijzig wachtwoord.

Vanuit de pagina in de beheerwebsite kunt u de database ook beheren. Klik hiervoor op Naar database. U moet dan met de database-gegevens (dus de gebruikersnaam die op de mysql-pagina genoemd staat) inloggen in het database-programma (phpmyadmin). Dit programma is Nederlandstalig en heeft een eigen on line-handleiding.

Uw database kan voor meerdere webtoepassingen gebruikt worden: u kunt in de ene database zoveel tabellen aan (laten) maken als u zelf wilt. Aan het gebruik van de database zijn geen andere beperkingen verbonden dan die van de schijfruimte: de door de gegevens ingenomen schijfruimte telt gewoon mee met uw algemene maximum schijfruimte.

Vanuit het database-programma kunt u ook weer tabellen weggooien. Als u de hele database wilt verwijderen, dan kan dit in de beheerwebsite. In beide gevallen worden de betreffende gegevens onherroepelijk verwijderd.