E-mailprogramma instellen

Home » Hulp » Mail » E-mailprogramma instellen

Om uw e-mail te kunnen lezen of verzenden via een e-mailprogramma of op uw mobiele apparaat, moet u volgens de instructies van dat programma een account aanmaken. Hieronder staan de instellingen die u hierbij kunt gebruiken.

Let op: deze instellingen zijn alleen van toepassing voor e-mail van een bij Spin in het Web gehost domein. Wanneer u gebruik maakt van een externe e-maildienst, zoals Office365, Exchange of Gsuite, dan moet u de instructies van deze dienst volgen.

E-mailadres

Het e-mailadres dat de geadresseerde te zien krijgt. Antwoorden op uw e-mail gaan gewoonlijk ook weer naar dit e-mailadres. U geeft hier gewoonlijk de naam van de brievenbus op, gevolgd door uw domein. Bijvoorbeeld: info@onzestichting.nl

U kunt vaak kiezen uit twee typen e-mailserver: POP3 of IMAP. Wij adviseren u om IMAP te gebruiken, en uw mail regelmatig te archiveren.

Server: mail.spininhetweb.net
Poort: IMAP 143 / POP3 110
Let op
in Windows Mail is geen apart veld voor de poort. Zet het poortnummer in plaats daarvan, gescheiden met een dubbele punt, achter de servernaam. bv: mail.spininhetweb.net:143
Gebruikersnaam: gebruik hier de officiële brievenbusnaam @uwdomein. Dus bijvoorbeeld info@onzestichting.nl
Wachtwoord: het wachtwoord dat bij deze brievenbus hoort. U kunt dit wachtwoord instellen via de beheerwebsite.
Beveiliging: gebruik hier STARTTLS. Soms heet dit gewoon TLS.
Beveiligde wachtwoordverificatie (alleen bij Outlook): Niet inschakelen.

Let op: heeft u een lokaal anti-virusprogramma dat binnenkomende e-mail scant? Dat werkt vaak niet met bovenstaande instellingen. U kunt dan het volgende proberen:

Poort: IMAP 993
Beveiliging: 
SSL

Wanneer dit ook niet werkt, is het niet mogelijk om versleutelde e-mail te ontvangen via het anti-virusprogramma. U kunt dan kiezen tussen de versleuteling (beveiliging) uitschakelen, of het anti-virusprogramma geen inkomende e-mail te laten scannen. Dit heeft allebei een risico, vraag uw systeembeheerder of leverancier van de anti-virussoftware om details.

Gebruik hier onze smtp-servers. Spamcheckers e.d. verwachten dat uw mail via onze servers komt.

Server: mail.spininhetweb.net
Poort: 
587
Let opin Windows Mail is geen apart veld voor de poort. Zet het poortnummer in plaats daarvan, gescheiden met een dubbele punt, achter de servernaam. bv: mail.spininhetweb.net:587
Autorisatie: Vereist. Gebruik dezelfde inloggegevens als bij de inkomende mailserver.
Beveiliging: gebruik hier STARTTLS. Soms heet dit gewoon TLS.

Let op: heeft u een lokaal anti-virusprogramma dat uitgaande e-mail scant? Dat werkt vaak niet met bovenstaande instellingen. U kunt dan kiezen tussen de versleuteling (beveiliging) uitschakelen, of het anti-virusprogramma geen uitgaande e-mail te laten scannen. Dit heeft allebei een risico, vraag uw systeembeheerder of leverancier van de anti-virussoftware om details.