Zelf een WordPress-site bouwen

WP All-In weet veel van WordPress. Daarom helpen we je graag als je problemen hebt met je WordPress-site, ook als je (nog) geen klant van ons bent. Onderstaande informatie is niet bedoeld voor klanten van WP All-In: als klant kan je ons altijd bellen of mailen als er een probleem is met je site.

Tijd voor een nieuwe website? Zelf bouwen is verreweg de goedkoopste manier om aan een website te komen. Tenminste, als je de tijd en kennis hebt…

Zelf een website bouwen is bijna gratis

Een laptop op een thuisbureau. Foto door Bich Tran.

Wanneer je zelf handig genoeg bent, of je kent iemand die dat is, dan kan je zelf een WordPress website maken. Vaak helpt je hosting-leverancier je daar ook bij. Zo zet de doe het zelf-webruimte van Spin in het Web zonder extra kosten een lege WordPress-site voor je klaar. Maar anders kan je altijd de laatste versie downloaden en hem zelf installeren. Meer dan een redelijk hostingpakket heb je niet nodig.

Als je WordPress dan draaiend hebt, kies je vervolgens je lay-out door een gratis of betaald thema te kiezen. Dat kan bijvoorbeeld bij WordPress zelf, of bij Themeforest.

En daarna rest je alleen nog de invulling, en het technisch beheer. Wanneer je voldoende kennis, kunde én tijd tot je beschikking hebt, is het zelf bouwen en beheren van een WordPress site de voordeligste manier een een eigen website te maken. Maar dat zit ook precies de crux….

Wat moet je kunnen om zelf een site te bouwen?

Close-up van een computerscherm met HTML-code. Foto door Pixabay.

Een website is niet alleen een stuk techniek. Net als elke geslaagde publicatie gaat het er ook om dat je je publiek weet te vinden en te boeien. Een pakkend grafisch ontwerp, de juiste menu- en andere navigatie-opties, de juiste inhoud, een goed contactformulier: dit soort dingen maken van een site jouw site.

Stel jezelf vooraf wat vragen:

  • Heb je genoeg kennis over webdesign en webnavigatie om een goed bruikbare site te maken?
  • Weet je hoe je je site geschikt maakt voor mobiel? Voor tablets? Voor touch-schermen?
  • Ken jij de weg in de wereld van stockfoto’s en auteursrechten
  • Ken jij WordPress, HTML en CSS goed genoeg om je site net wat specialer te maken? En Javascript of PHP?

Hoe beheer je je WordPress website zelf?

Als je website af is, zet je hem natuurlijk vol trots live. Maar daarna moet hij beheerd worden. Internetbots en hackers gaan proberen je site aan te vallen, dat is een ding dat zeker is. Daarbij maken ze gebruik van openbaar gemaakte lekken in plugins en WordPress-code. Daarom is het erg belangrijk dat je site technisch up to date blijft. Bovendien zal je hostingprovider zo af en toe aanpassingen doen. Oude versies van de onderliggende software (zoals PHP) zijn ook een beveiligingsrisico, maar als je provider PHP upgradet, doet je site het dan nog wel?

Stel jezelf daarom vóór het zelfbouwproject al wat vragen:

  • Heb jij de technische kunde én tijd om in de toekomst je site up to date te houden?
  • En als iemand anders dat doet, is hij of zij straks nog steeds snel genoeg beschikbaar?
  • Weet jij hoe je een WordPress-site met een kritieke fout kan debuggen?
  • Heb je basiskennis van PHP, zodat je eventueel snel kleine zaken kan fixen als de bouwer van je plugins dat niet doet?

Uit handen geven beperkt je risico

Zelf een WordPress-site maken geeft je zoveel vrijheid als je zelf aan kan. Maar het bouwen en het technisch en inhoudelijk beheer brengen veel risico’s met zich mee.

Met WP All-In nemen wij die risico’s uit handen voor een vast bedrag per maand. Onze webbouwers kennen HTML, CSS, Javascript én PHP op hun duimpje, zodat ze dingen in je site voor elkaar krijgen die jou en anderen niet lukken. En wij zijn ook je hostingleverancier, dus zorgen wij voor alle techniek die je website beïnvloedt, van server tot plugin. Bovendien houden we je website dag en nacht in de gaten en staan we elke werkdag klaar voor overleg.

Natuurlijk is een abonnement op WP All-In iets duurder dan zelf bouwen, maar weeg goed af waar je risico’s liggen! Een slecht functionerende website jaagt bezoekers weg, en trekt hackers aan. Daarom is het belangrijk om iemand te hebben die op dagelijkse basis voor je website zorgt. Op de lange termijn bespaart dat je energie, ellende en kosten.

Met WP All-In heb je voor een vast bedrag per maand een volledig risicovrije oplossing voor een eigen, originele en passende website. Neem vrijblijvend contact met ons op om je plannen door te spreken. Wij geven je graag advies.

WP
All-In
Technisch

€ 39,-

Per maand*

Je site altijd technisch up-to-date.

Techniek

Webruimte

 

 

WP
All-In
Bouw en
Beheer

€ 149,-

Per maand*

Snel een mooie nieuwe site en daarna houden we hem bij.

Ontwerp

Bouw

Inhoud

Techniek

Webruimte

WP
All-In
Beheer

€ 99,-

Per maand*

Bijhouden van techniek, vorm en inhoud.

Inhoud

Techniek

Webruimte

 

WP
All-In
Technisch

€ 39,-

Per maand*

Je site altijd technisch up-to-date.

Techniek

Webruimte

* Deze tarieven zijn exclusief BTW en op basis van automatische incasso. Je betaalt per maand. De minimale looptijd van een abonnement is 2 jaar. Daarna kan je van abonnement wisselen of je website meenemen naar een andere provider.

Heb je advies nodig over je website?