E-mail doorsturen

Home » Hulp » Mail » E-mail doorsturen

Binnen ons pakketbeheer bieden wij de optie om mail door te laten sturen naar een andere brievenbus of een geheel ander e-mailadres.
Dit is echter niet de juiste manier om de mail naar Gmail of Outlook door te sturen, omdat de mail dan van een onverwachte plek komt.

Outlook en Gmail vertrouwen mail een stuk minder als deze van een onverwachte plek komt, omdat dat vaak betekent dat de mail van een spammer afkomstig is.

Ook gaat het mis bij het beantwoorden van een dergelijke mail; bij het beantwoorden komt de mail van uw domein ook van een onverwachte plek waardoor spamfilters aan de bel trekken.

Helaas is het sinds 10 mei 2021 niet meer mogelijk om nieuwe accounts toe te voegen aan de web-versie Outlook.com. 
Daardoor is de enige optie om de e-mail bij uw outlook.com (of hotmail-) mailadres te laten uitkomen toch doorsturen. Dat is geen goed idee, omdat doorgestuurde mail vaak als spam wordt bestempeld en simpelweg verdwijnt. 

U kunt beter niet doorsturen naar een outlook.com / hotmail.com e-mailadres, maar gewoon uw mail direct bij Spin in het Web uitlezen.

Open Gmail en log in met uw gegevens.

Klik op het tandwiel rechtsboven en vervolgens op 'Alle instellingen'.

Ga naar het tabblad 'Accounts'.
Klik naast 'E-mail bekijken uit andere accounts' op 'Een e-mailaccount toevoegen'.

Vul het e-mailadres in, bijvoorbeeld 'info@onsdomein.nl'.

Vul bij Gebruikersnaam het e-mailadres in, bijvoorbeeld 'info@onsdomein.nl'.
Vul het bijbehorende wachtwoord in.
Vul bij POP-server de mailserver van Spin in het Web in: mail.spininhetweb.net (let op: Google maakt er standaard .NL van).
Poort 110 is OK.

Slaat u de mail naast het doorsturen naar Gmail of Outlook ook op, zet dan de optie 'Kopie achterlaten op de server' aan, stuurt u momenteel alléén e-mail door, zet de optie dan uit.
Zorg ervoor dat de checkbox 'Gebruik altijd SSL' uit staat.
Klik op Account toevoegen.

De instellingen in het daarop volgende venster zorgen ervoor dat u mail kunt versturen als 'info@onsdomein.nl'. Allereerst vult u een duidelijke naam in voor het account, die is slechts cosmetich.

Vul bij SMTP-server in: mail.spininhetweb.net.
Bij Gebruikersnaam kunt u het hele e-mailadres invullen.
Zorg dat u bij de beveiliging voor TLS kiest.
Klik op 'Account toevoegen'.

Zorg ervoor dat "Beschouwenm als Alias" uit staat, en klik op Volgende stap.

Controleer nu uw e-mail bij 'info@onsdomein.nl' en kopieer de verificatiecode die Google u heeft gestuurd. Plak deze in de Gmail instellingen, en Gmail is succesvol ingesteld om mail bij Spin in het Web op te halen.